Activiteiten

Wat doen de Delta Divers:

Traning:
We trainen iedere vrijdag avond in het zwembad van Oostvoorne “de Meander” en houden we daar ook in de winter maanden onze broodnodige conditie bij.
We oefenen daar de situaties die betrekking hebben op het duiken met o.a buddy breathen, ademlucht training met ademluchtset en actieve of statische apneu.

Theorie:
In het zwembad worden de eerste trainigen gegeven die een opstap vormen voor het duiken.
Na het in goed gevolg afleggen van schriftelijke NOB cursussen d.m.v. zelfstudie en getoetst met examens, zal uit eindelijk de eerste buiten duik plaats vinden.

Praktijk:
In het voorjaar gaan we over tot de eerste buiten duiken met elkaar en buiten trainingen voor cursisten in het Oostvoornse meer.
Hier vinden de eerste praktijk trainingen plaats voor het 1* en 2* NOB brevet.
Het duiken voor de cursisten wordt met hulp van onze leden in de praktijk gebracht zoals, een 1e duik, opstijgingen, noodprocedures, kompas lezen of gewoon lekker duiken met de overige leden.
En met hulp van onze 3* leden zal er een brevet afgegeven kunnen worden, dit is tevens ook een internationaal erkend brevet.
Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je inzet.

Op de vrijdag zomeravonden tijdens de zomerstop spreken we met elkaar af en zijn we ergens en meestal in de mooie zeeuwse wateren te vinden.
Soms bespreken we een gezellige weekend of vakantie om met elkaar al het moois van onze onderwaterwereld te zien, zie hier voor onze agenda, foto’s en media op deze site.

Zoals beschreven zijn we een vriendengroep maar dat mag je er niet van weerhouden om voor onze duiksport vereniging te kiezen en dat we jou ook als mede vriend/lid (m/v) mogen begroeten.
Duiken moet veilig en leuk zijn.